3 λύσεις για σκασμένες φτέρνες ποδιών

3 λύσεις για σκασμένες φτέρνες ποδιών
3 λύσεις για σκασμένες φτέρνες ποδιών

Τι είναι αυτό που ευνοεί τις σκασμένες φτέρνες;

Οι σκασμένες φτέρνες των ποδιών παρατηρούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το κλίμα, η ζέστη και τα ανοιχτά παπούτσια ευνοούν την εμφάνιση τους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν έντονα από σκασίματα και πολλές φορές βαθιές σχισμές στις φτέρνες των ποδιών και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι αιτίες για την εμφάνιση τους είναι πολλές:

Διατροφή

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση των σκασμένων φτερνών, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Η έλλειψη βιταμινών αλλά και ψευδαργύρου, μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα στην περιοχή.

Ηλικία

Με την πάροδο των χρόνων το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του. Η έλλειψη ελαστικότητας μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και χωρίς την κατάλληλη φροντίδα το δέρμα θα“ανοιξει”, έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σχισμών στις φτέρνες.

Παχυσαρκία

Η αυξημένη πίεση στην περιοχή των ποδιών λόγω των παραπάνω κιλών ευνοεί την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων στην περιοχή της φτέρνας.

Ορθοστασία

Όπως και με την παχυσαρκία έτσι και με την ορθοστασία η πίεση στην περιοχή των ποδιών αυξάνεται και οι φτέρνες είναι περισσότερο πιθανό να σκάσουν.

Αφυδάτωση

Στις φτέρνες οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότεροι από ότι σε άλλα σημεία του σώματος, λόγω αυτού είναι πιο εύκολο η περιοχή να αφυδατωθεί. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. Όταν βρισκόμαστε περισσότερη ώρα μέσα στο νερό (πχ: στο μπάνιο ή στην θάλασσα), καθώς το νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας.

Άλλοι λόγοι

Μερικές ακόμη αιτίες που προκαλούν τις σκασμένες φτέρνες είναι η κληρονομικότητα, οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, η ψωρίαση, οι μύκητες, τα εκζέματα, αλλά και τα ανοιχτά παπούτσια.
Όλοι οι παραπάνω λόγοι αυξάνουν την ξηρότητα στην περιοχή που σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται το δέρμα γίνεται περισσότερο αδύνατη και πιο δύσκολο να διατηρήσει τα κατάλληλα επίπεδα της υγρασίας.


Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό αρκούν μερικά βασικά βήματα (ενυδατικές κρέμες για σκασμένες φτέρνες, ράσπες) που θα βοηθήσουν στην διατήρηση της υγρασίας στην περιοχή και θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Neutrogena Cracked Heel Foot Cream

Πανθενόλη για την καταπράυνση. Υαλουρονικό νάτριο και γλυκερίνη για την ανάκτηση της φυσικής υγρασίας. Η κρέμα της Neutrogena για σκασμένες φτέρνες, υπόσχεται εντατική και βαθιά ενυδάτωση από την πρώτη κιόλας ημέρα. Σύνθεση που δεν κολλάει και που απορροφάται εύκολα.

Scholl κρέμα ανάπλασης για σκασμένες φτέρνες K+

Εμπλουτισμένη σύνθεση με κερατίνη Active Repair K+ όπου προσφέρει άμεση ανάπλαση στις φτέρνες των ποδιών. Επαναφέρει το ξηρό και τραχύ δέρμα στην αρχική-ενυδατωμένη και λεία κατάσταση του. Ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στην πρόληψη των μολύνσεων. Είναι κατάλληλη και για διαβητικούς.

Dr Organic Manuka Honey Foot and Heel Cream + Manuka Honey Foot Scrub

Η κρέμα ποδιών της Dr Organic συνδυάζει τα ευεργετικά οφέλη από το βιολογικό μέλι Manuka, αλόη βέρα, λάδι ελιάς, πρόπολη, έλαιο ηλίανθου, βιταμίνη Ε και ψευδέργυρο. Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, ενώ καταπραΰνει, μαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει έως και 12 ώρες. Τέλος, διαθέτει και αποσμητική δράση με διακριτικό άρωμα μελιού.

Dr Organic Manuka Honey Scrub

Ένα απαλό και εξαιρετικά αποτελεσματικό scrub ποδιών που παράλληλα τονώνει και καθαρίζει το δέρμα.

Nippes, τρίφτης φτέρνας ποδιών (ράσπα)

Εκτός από τις ενυδατικές κι επανορθωτικές κρέμες για τις σκασμένες φτέρνες των ποδιών, σημαντική είναι και η χρήση ράσπας που συμπληρωματικά έρχεται να ολοκληρώσει τη σωστή φροντίδα και περιποίηση των φτερνών.

Summary
Description
Οι σκασμένες φτέρνες των ποδιών παρατηρούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το κλίμα, η ζέστη και τα ανοιχτά παπούτσια ευνοούν την εμφάνιση τους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν έντονα από σκασίματα και πολλές φορές βαθιές σχισμές στις φτέρνες των ποδιών και κατά τους χειμερινούς μήνες.