3 τρόποι για να ελέγξουμε αν είμαστε αφυδατωμένοι

3 τρόποι για να ελέγξουμε αν είμαστε αφυδατωμένοι

Όπως όλοι πια γνωρίζουμε η ενυδάτωση του οργανισμού είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες υγείας και ευεξίας. Το νερό θα πρέπει να είναι απαραίτητη ρουτίνα στην καθημερινότητά μας, ώστε να προλαμβάνονται προβλήματα που σχετίζονται με την αφυδάτωση. Το ποσοστό ενυδάτωσης του οργανισμού, παραδοσιακά μπορούμε να το ελέγξουμε σε κάποιο διατροφολόγο. Αν όμως επιθυμείτε να τσεκάρετε με ένα γρήγορο τρόπο, αν η αφυδάτωση σας χτύπησε την πόρτα, σας προτείνουμε το παρακάτω…”κολπάκι”.

Σύμφωνα με τη MedlinePlus υπάρχει ένας σούπερ γρήγορος τρόπος να ελέγξετε το πόσο αφυδατωμένοι είστε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να…τσιμπήσετε το δέρμα σας. Η ελαστικότητα του δέρματος (η ικανότητά του, δηλαδή, να αλλάζει σχήμα και να επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση) θα είναι ο δείκτης μας για την αφυδάτωση. Συγκεκριμένα, τσιμπήστε ελαφρά την κοιλιά ή το εσωτερικό της παλάμης σας για 3 δευτερόλεπτα. Αν επανέλθουν αμέσως, φαίνεται πως είστε επαρκώς ενυδατωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, το δέρμα αργήσει να επανέλθει ακόμη και 1 δευτερόλεπτο, τότε μάλλον θα ήταν καλό να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.

Πολλοί, δυσκολευόμαστε αρκετά στο να καταναλώνουμε ημερησίως την ποσότητα του νερού που απαιτείται. Αυτό όμως σημαίνει, ότι πρέπει να καταβάλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και όχι να το αμελούμε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε το νερό που πίνετε μέσα στη μέρα. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να βάζετε υπενθύμιση στο κινητό σας, ώστε να σας υπενθυμίζει να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή α προμηθευτείτε ένα όμορφο παγούρι που να σας εμπνέει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, που θα σας χαρίσουν έξτρα ενυδάτωση.

Summary
Article Name
3 τρόποι για να ελέγξουμε αν είμαστε αφυδατωμένοι
Description
Όπως όλοι πια γνωρίζουμε η ενυδάτωση του οργανισμού είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες υγείας και ευεξίας. Το νερό θα πρέπει να είναι απαραίτητη ρουτίνα στην καθημερινότητά μας, ώστε να προλαμβάνονται προβλήματα που σχετίζονται με την αφυδάτωση.