5 αιτίες που έχεις αφυδατωμένο δέρμα προσώπου και πώς να το λύσεις

Λόγοι που έχεις αφυδατωμένο δέρμα
Λόγοι που έχεις αφυδατωμένο δέρμα

Πως να καταλάβεις ότι η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη

Αισθάνεσαι ότι το πρόσωπο σου τραβάει; Ότι είναι θαμπό; Ότι διψάει για νερό; Αν η απάντηση σου ήταν θετική έστω κ σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι αφυδατωμένη και χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση.

Διάβασε παρακάτω 5 από τις αιτίες που αφυδατώνουν το πρόσωπο σου και μάθε πώς θα το λύσεις και πώς θα ενυδατωθείς ξανά.

Οι κλιματικές συνθήκες

Οι κλιματικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν άμεσα και έντονα την επιδερμίδα σου. Τον χειμώνα από την μία, το κρύο απορροφά την υγρασία του προσώπου, που όπως είναι φυσικό, είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε αυτό. Το καλοκαίρι από την άλλη, ο ήλιος αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Θυμήσου πόσο “διψάει” το πρόσωπο και το σώμα σου μετά από λίγη ώρα κάτω από τον ήλιο.

Η λύση:

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου με δείκτη προστασίας θα σε σώσουν τις κρύες μέρες. Το χειμώνα ο δείκτης προστασίας μπορεί να είναι και μικρότερος, δηλαδή από 15 μέχρι 30. Το καλοκαίρι άσε το αντηλιακό σου να γίνει η ασπίδα προστασίας σου. Μπορείς πριν το αντιηλιακό σου να εφαρμόσεις μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ή ένα ενυδατικό booster για να ενισχύσεις παραπάνω την επιδερμίδα σου.

Η διατροφή  – ακόμα και εδώ

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Όσο σημαντικό είναι για τον οργανισμό σου να τρέφεσαι σωστά αλλά τόσο είναι και για το δέρμα σου.

Προσέθεσε στην διατροφή σου φρούτα, λαχανικά και πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς. Περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, λίπη, αναψυκτικά και φυσικά τη ζάχαρη και το αλάτι που κάνουν κατακράτηση και αφυδατώνουν τον οργανισμό αλλά και το δέρμα σου.

Δεν τηρείς τη ρουτίνα σου 

Για να δεις πραγματικό αποτέλεσμα στην ενυδάτωση του προσώπου σου, πρέπει να φοράς την ενυδατική σου κρέμα σωστά. Η μη συνεχής χρήση της, θα ενυδατώνει την επιδερμίδα σου παροδικά αλλά δεν θα σου παρέχει την άνεση που θες συνέχεια. Με αποτέλεσμα να ψάχνεις εντατικές λύσεις και να μην βρίσκεις την ισορροπία που χρειάζεται το δέρμα σου.

Η λύση:

Φορώντας την ενυδατική σου κρέμα καθημερινά, ιδανικά πρωί και βράδυ με απαλές κινήσεις μασάζ θα ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, την απορρόφηση και την δράση της και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ακατάλληλες ενυδατικές κρέμες

Συχνό λάθος που έχουμε κάνει όλες έστω από μία φορά είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ακατάλληλα ενυδατική κρέμα για το δέρμα μας.

Η λύση:

Εάν έχεις κανονική μικτή επιδερμίδα χρησιμοποίησε λεπτόρρευστες υφές. Εάν είσαι ξηρή ιδανική για εσένα είναι η πλούσια υφή. Τέλος, για το λιπαρό δέρμα υπάρχουν συγκεκριμένες ενυδατικές κρέμες κατάλληλες για τις ανάγκες του και μόνο.

Καθαρισμός Προσώπου

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται το καθαριστικό σου μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου. Συνήθως τα gel που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα στεγνώνουν την επιδερμίδα που είναι κανονική. Επίσης, προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν σάπωνες μπορούν να ερεθίσουν και να αφυδατώσουν το πρόσωπο σου.

Η λύση:

Τα καθαριστικά με ουδέτερο ph και χωρίς σαπωνες είναι τέλεια λύση. Οι αφροί η τα ήπια gel είναι ιδανικά για κανονικές, ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Summary
Article Name
5 αιτίες που έχεις αφυδατωμένο δέρμα προσώπου και πώς να το λύσεις
Description
Αισθάνεσαι ότι το πρόσωπο σου τραβάει; Ότι είναι θαμπό; Ότι διψάει για νερό; Αν η απάντηση σου ήταν θετική έστω κ σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι αφυδατωμένη και χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση.