7 συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος

7 συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος
7 συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος

Η ενυδάτωση προσώπου είναι σημαντική και σε λιπαρές επιδερμίδες

Αποτελεί συχνό λάθος η πεποίθηση ότι κάποιος με λιπαρό δέρμα δεν πρέπει να φορά κρέμες ενυδατικές, γιατί θα του προκαλέσουν μεγαλύτερη λιπαρότητα. Η ενυδάτωση προσώπου για ένα λιπαρό δέρμα είναι το ίδιο σημαντική όσο είναι και για τα υπόλοιπους τύπους επιδερμίδας. Ωστόσο απαιτεί παραπάνω προσοχή στον τρόπο και στο προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί.

Για εσένα, λοιπόν, που έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Διάλεξε λεπτόρρευστες υφές

Προτίμησε λεπτόρρευστες υφές με ματ αποτέλεσμα, για αποφυγή γυαλάδων στην διάρκεια της ημέρας. Εάν η λιπαρότητα είναι έντονη και έχεις και ακμή μπορείς να χρησιμοποιήσεις της ενυδατικές από τις σειρές καθαρά και μόνο για ακνεικά δέρματα, οι οποίες κάνουν και ήπια σμηγματορρύθμιση.

Αν κάνεις ειδικές θεραπείες

Σε πιο εξειδικευμένες καταστάσεις, όπως αν κάνεις θεραπεία ακμής με χάπια, τότε προτίμησε τις ενυδατικές που απευθύνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Καθώς το δέρμα ξηραίνεται και «σκάει» περισσότερο, η ενυδάτωση του οφείλει να είναι πιο βαθιά αλλά μη λιπαρή.

Μη φαγεσωρογόνα & oil free

Μην ξεχνάς τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να είναι μη φαγεσωρογόνα και φυσικά oil free!

Serum Ενυδάτωσης

Εάν οι κρέμες, ακόμη και οι πιο λεπτόρρευστες σου φαίνονται «βαριές», προτίμησε serum ενυδάτωσης. Τα serum, εκτός των άλλων αποτελούν και υπέροχη βάση μακιγιάζ. Εάν φοράς αντηλιακό, τότε είναι η καλύτερη επιλογή για την ενυδάτωση σου. Μόνο μην ξεχνάς το serum μπαίνει πριν από οτιδήποτε!

Πες όχι στα έλαια

Απέφυγε κρέμες που περιέχουν έλαια ή serum σε μορφή ελαίου ή serum διφασικά με συστατικά έλαιο σε νερό.

Μάσκες ενυδάτωσης ftw

Βάλε μάσκες ενυδάτωσης και όχι θρέψης! Κράτα στο μυαλό σου ότι η θρέψη απευθύνεται σε πιο ξηρά δέρματα. Εάν νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι πιο πλούσιο ενυδατικά, αντί για μία πιο «πλούσια» κρέμα που μπαίνει καθημερινά και μπορεί να σου φανεί με τον καιρό πιο λιπαρή, τότε χρησιμοποίησε μάσκες εντατικής ενυδάτωσης, Θα δώσουν αυτό το έξτρα στην επιδερμίδα σου, χωρίς να αφήσουν ίχνος λιπαρότητας.

Σε στεγνή επιδερμίδα

Όταν φοράς την κρέμα σου φρόντισε να έχεις καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Άπλωσε την όσο μπορείς πιο απλά και με ταμποναριστές κινήσεις, ειδικά εάν έχεις ακμή. Εννοείται ότι πάντα έχουμε καθαρά χέρια για να μην μεταφέρουμε μικρόβια και μολύνουμε το πρόσωπό μας. Ισχύει για όλους, αλλά ακόμη παραπάνω σε κάποιον που έχει ακμή.

Summary
Article Name
7 συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος
Description
Αποτελεί συχνό λάθος η πεποίθηση ότι κάποιος με λιπαρό δέρμα δεν πρέπει να φορά κρέμες ενυδατικές γιατί θα του προκαλέσουν μεγαλύτερη λιπαρότητα. Η ενυδάτωση προσώπου για ένα λιπαρό δέρμα είναι το ίδιο σημαντική όσο είναι και για τα υπόλοιπους τύπους επιδερμίδας, ωστόσο απαιτεί παραπάνω προσοχή στον τρόπο και στο προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί.