8 εύκολοι τρόποι ενυδάτωσης για να χάσεις βάρος

8 Εύκολοι τρόποι ενυδάτωσης για να χάσεις βάρος

Δεν είναι μόνο οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν να φτάσεις σε ένα υγιές βάρος. Η διατήρηση υγιούς βάρους έχει να κάνει και με άλλους πολλούς παράγοντες όπως είναι η σωστή ποσότητα των υγρών  στο σώμα. Έτσι, για άλλη μια φορά έρχεται στο παιχνίδι η ενυδάτωση. Συγκεκριμένα, εάν το σώμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο και δε διαθέτει τα κατάλληλα υγρά, αυτομάτως η απώλεια βάρους καθίσταται μια δύσκολη διαδικασία, γιατί δε μπορεί να υποστηριχθεί.

Ενυδάτωση και απώλεια βάρους

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη στη ζωή μας, ενώ κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται νερό για να επιβιώσει. Μάλιστα το 50% του βάρους ενός υγιούς ατόμου, αποτελείται από νερό κι αυτή η αναλογία δεν πρέπει να χαλάει. Ωστόσο, ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται μόνο με νερό κι ειδικά αν είσαι σε κατάσταση που θες να χάσεις βάρος, θα πρέπει να ακούσεις τις παρακάτω συμβουλές.  

Με μικρές αλλαγές σε κάποιες ενυδατικές συνήθειες, μπορείς να επωφεληθείς και να προχωρήσεις στο στόχο για την απώλεια βάρους με περισσότερη ευκολία.   

Βρες την ιδανική θερμοκρασία

Σύμφωνα με μια παροιμία, πρέπει να πιεις παγωμένο νερό για να «χτυπήσεις» το μεταβολισμό σου. Παλαιότερες μελέτες όμως έχουν εξετάσει κι έχουν βρει ότι το κάψιμο θερμίδων που απαιτείται για τη θέρμανση των υγρών στο σώμα, δε θα ήταν αρκετό για να επηρεάσει την απώλεια βάρος με  διαχειρίσιμο τρόπο. 

Tip: Ένας καλός στόχος για την αντιμετώπιση αυτού, θα ήταν το να καθορίσεις την ιδανική θερμοκρασία του νερού για τον δικό σου οργανισμό, ώστε να είναι πιο επιθυμητό να πίνεις περισσότερο από αυτό. 

Κράτα στο χέρι ένα μπουκαλάκι νερό 

Το να κρατάς ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα σου, είναι μία εξαιρετική στρατηγική για να αυξήσεις την πρόσληψη νερού στο σώμα. Ακόμη και στη βόλτα, μη ξεχνάς να   παίρνεις μαζί το νερό σου, καθώς μπορείς να το γεμίζεις τακτικά κι αυτό θα βοηθήσει στο να πας μερικά βήματα παρακάτω. 

Tip: Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν είναι έξω τείνουν να πίνουν από μπουκάλι με στόμιο ή επαναχρησιμοποιήσιμο, παρά από μπουκάλι με βιδωτό πώμα. Δοκίμασε το κι ίσως σε βοηθήσει. 

Πιες πριν φας

Μια άλλη συμβουλή, για να χάσεις εύκολα βάρος είναι το να πιεις νερό, πριν το φαγητό. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι απλά άλλη μια συμβουλή, αλλά αντίθετα έχει βάση. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 στο περιοδικό “Obesity”, η κατανάλωση νερού 30 λεπτά πριν από το γεύμα, βοήθησε σημαντικά  τους συμμετέχοντες να χάσουν 3 κιλά περισσότερα σε σχέση με μία άλλη ομάδα ελέγχου. Το νερό πριν από το γεύμα, είναι αυτό που θα δώσει την απάντηση στο αν η πείνα είναι σωματική ή αν πρόκειται για μία συνήθεια.

Κράτησε τον καφέ 

Προς έκπληξιν σου, ο καφές μετράει και είναι σημαντικός για τις ανάγκες της ενυδάτωσης. Σύμφωνα με έρευνα, ο καφές δεν αφυδατώνει πραγματικά, καθώς το υγρό αντισταθμίζει κάθε διουρητικό αποτέλεσμα της καφεΐνης. Μια δεύτερη έρευνα μελέτησε την υπόθεση του αν ο καφές, προσδίδει επιπλέον θερμίδες στο σώμα. Αποδείχθηκε τελικά, ότι η μαύρη ζάχαρη και μόνο μια βουτιά γάλακτος θα δώσει στο σώμα ελάχιστες θερμίδες από ότι ένα καφέ με προστιθέμενη ζάχαρη ή σαντιγί. 

Πρόσθεσε φυσικές γεύσεις 

Μόνο το 30% και 34% ποσότητας νερού που καταναλώνεται για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα είναι καθαρά νερό. Μικρές φυσικές γεύσεις, είναι αυτές που θα βοηθήσουν στην αύξηση του παραπάνω ποσοστού για την καλύτερη ενυδάτωση. Μπάλες από πεπόνι, μούρα, ανανά, μέντα ή και κύβοι από καρπούζι είναι tips που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόσληψη νερού.

Μην φοβάσαι τα αφρώδη νερά

Από μελέτες που έγιναν πέρυσι προέκυψε ότι τα αφρώδη νερά, μπορεί να ανακατώνουν το αίσθημα της πείνας, γιατί ενυδατώνουν και μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, αφού όταν πεινάσεις δε θα οφείλεται σε έλλειψη ενυδάτωσης. Ωστόσο, αυτή η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους και για αυτό το λόγο δε θα πρέπει να γενικεύουμε συστάσεις μέχρι να πραγματοποιηθούν και ανθρώπινες δοκιμές. 

Όπως όμως και να έχει εάν ανακαλύψεις ότι το αφρώδες νερό σε βοηθά να μένεις ενυδατωμένος όλη τη μέρα, μη διστάσεις να το παραλείψεις από φόβο, μήπως πάρεις επιπλέον κιλά, καθώς το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι πρώτα από όλα η ενυδάτωση.

Κάνε μικρά βήματα

Δεν είναι έκπληξη, το γεγονός ότι ποτά που έχουν υποστεί πολύ ζάχαρη, περιέχουν πολλά σάκχαρα και θερμίδες αντίστοιχα. Συνεπώς καταλαβαίνεις, ότι τέτοιου είδους ποτά πρέπει να τα αποφεύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο.Είναι δύσκολο μεν, όμως το να θέτεις στόχους που υλοποιούνται, αυτόματα θέτεις τον εαυτό σου σε επιτυχία κι αποκτάς ένα αίσθημα ικανοποίησης έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση για σένα. 

Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα παράγωγα 

Μην σταματήσεις απλά στα υγρά με την έννοια του “πίνω νερό”, όταν πρόκειται για ενυδάτωση. Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών, ισχυρίζεται ότι ένα 20% των υγρών προσλαμβάνεται μέσω της τροφής και είναι σημαντικό ποσοστό για τον οργανισμό.

Απογείωσε την ενυδάτωση του οργανισμού σου και κάνε την απώλεια βάρους “παιχνιδάκι”.

Summary
Article Name
8 εύκολοι τρόποι ενυδάτωσης για να χάσεις βάρος
Description
Δεν είναι μόνο οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν να φτάσεις σε ένα υγιές βάρος. Η διατήρηση υγιούς βάρους έχει να κάνει και με άλλους πολλούς παράγοντες όπως είναι η σωστή ποσότητα των υγρών στο σώμα. Έτσι, για άλλη μια φορά έρχεται στο παιχνίδι η ενυδάτωση.