Άμεση ενυδάτωση οργανισμού: Πώς το πετυχαίνεις;

Άμεση ενυδάτωση οργανισμού Πως το πετυχαίνεις
Άμεση ενυδάτωση οργανισμού Πως το πετυχαίνεις

Η μη επαρκής ενυδάτωση προκαλεί στον οργανισμό προβλήματα

Η έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης του οργανισμού είναι υπεύθυνη για πολλά δερματικά και παθολογικά προβλήματα. Από ένα ξηρό δέρμα που κοκκινίζει και απολεπίζεται μέχρι ακόμη και καρδιαγγειακά θέματα. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι άμεση ενυδάτωση οργανισμού δες παρακάτω πώς θα το πετύχεις και προτίμησε να αλλάξεις την διατροφή σου, εμπλουτίζοντας την με τροφές που θα σου δώσουν το νερό που σου λείπει.

Τροφές που βοηθούν στην άμεση ενυδάτωση του οργανισμου:

Νερό

Πολλοί γιατροί συνιστούν την κατανάλωση 8 ποτηριών νερού καθημερινά. Δηλαδή 2 με 2,5 λίτρα περίπου. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες έρευνες, η ποσότητα αυτή δεν είναι πάντα η σωστή καθώς καλό είναι να ακούς τις ανάγκες σου και να καταναλώνεις την ποσότητα που νιώθεις ότι χρειάζεσαι. Προσπάθησε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνεις έστω και λίγο, πριν να νιώσεις ότι δίψασες. Το νερό θα σου προσφέρει άμεση ενυδάτωση του οργανισμού σου.

Φρούτα και Λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά, πέρα από τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που περιέχουν, διαθέτουν επίσης ποσότητες νερού χρήσιμες και βασικές για τον οργανισμό.

Γάλα και Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, ασβέστιο και 85% νερό. Το γάλα πάλι σύμφωνα με μελέτη που έγινε, σε αθλητές οι οποίοι το κατανάλωναν, αντί ενεργειακών ποτών, έδειξε ότι βοηθά στην καλύτερη κατακράτηση υγρών.

Τσάι, χυμός, καφές

Ο χυμός εκτός των άλλων περιέχει και πολλές βιταμίνες. Το τσάι και ο καφές προσφέρουν άμεση ενυδάτωση αλλά εφόσον καταναλώνεται σε φυσιολογικές ποσότητες, αλλιώς μπορούν να επιφέρουν αφυδάτωση στον οργανισμό.  

Ηλεκτρολύτες

Οι ηλεκτρολύτες βρίσκονται στο σώμα και σε υγρά του που φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Είναι σημαντικοί για τον ανθρώπινο οργανισμό επειδή ρυθμίζουν την κατανομή νερού στο σώμα και επηρεάζουν το ph του σώματος και συμβάλλουν στη νευρομυϊκή διέγερση. Συχνά σε περιπτώσεις έντονης άσκησης με υπερβολική εφίδρωση ή σε καλοκαιρινού μήνες με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών είναι σημαντική για να διατηρήσουμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας.

Summary
Article Name
Άμεση ενυδάτωση οργανισμού: Πώς το πετυχαίνεις;
Description
έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης του οργανισμού είναι υπεύθυνη για πολλά δερματικά και παθολογικά προβλήματα. Από ένα ξηρό δέρμα που κοκκινίζει και απολεπίζεται μέχρι ακόμη και καρδιαγγειακά θέματα. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι άμεση ενυδάτωση οργανισμού δες παρακάτω πώς θα το πετύχεις και προτίμησε να αλλάξεις την διατροφή σου, εμπλουτίζοντας την με τροφές που θα σου δώσουν το νερό που σου λείπει.