Ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα

Ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα
Ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα

Συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου σου όταν έχεις μικτή επιδερμίδα.

Η πλειοψηφία των γυναικών έχει μικτό δέρμα, δηλαδή λιπαρότητα στο  Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και κανονικό δέρμα στα μάγουλα. Η ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα θέλει προσοχή γιατί συνδυάζει 2 διαφορετικές ανάγκες.

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, εδώ θα βρεις τι πρέπει να κάνεις για να επιλέξεις τη σωστή ενυδατική κρέμα αλλά και για να ενυδατώσεις σωστά και αποτελεσματικά το δέρμα σου.

Προτίμησε λεπτόρρευστες υφές

Ιδανικές για μικτές επιδερμίδες είναι οι κρέμες με λεπτόρρευστη υφή. Επίσης, πολλές πλέον εταιρείες βγάζουν ενυδατικές με υφή gel –cream που παρέχουν ότι χρειάζεσαι  χωρίς να πέφτουν «βαριές» στην επιδερμίδα σου. Ακόμη και αν νιώθεις ότι το δέρμα σε κάποια περίοδο είναι πιο αφυδατωμένο συνέχισε να προτιμάς τα λεπτόρρευστα προϊόντα και ενίσχυσε με serum ή  lotion ενυδάτωσης.

Απέφυγε οπωσδήποτε κρέμες για ξηρές επιδερμίδες. Αρχικά θα σε δροσίσουν πολύ αλλά μετά από μερικές εφαρμογές θα σου προκαλέσουν επιπλέον λιπαρότητα, κάτι που ξέρουμε ότι δεν θες.

Μετέτρεψε την κρέμα σου σε μάσκα προσώπου

Εάν αισθάνεσαι ότι η κρέμα σου σε καλύπτει, αλλά κάποιες φορές (λόγω καιρού, ατμόσφαιρας κλπ) κάποια σημεία  του προσώπου σου θέλουν παραπάνω ενυδάτωση και σε τραβάνε, τότε τοποθέτησε μεγαλύτερη ποσότητα εκεί σε αυτά τα σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το βράδυ μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα και να αφήσεις την κρέμα σου να απορροφηθεί όσο εσύ κοιμάσαι.

Απέφυγε τις ενυδατικές κρέμες προσώπου για λιπαρά δέρματα

Οι ενυδατικές που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα δεν θα σε καλύψουν. Ίσως, να θεωρείς ότι είναι καλύτερες γιατί αφήνουν ματ αποτέλεσμα και δεν προκαλούν λιπαρότητα, όμως δεν θα σου είναι αρκετές (μιας και είναι για άλλο τύπο δέρματος) και σύντομα θα θελήσεις πιο πλούσιες ενυδατικές κρέμες.

Πες όχι στα ελαιώδη προϊόντα

Η καθημερινή ενυδατική φροντίδα σου δεν πρέπει να περιέχει κρέμες ή serum με βάση τα έλαια.

Περιόρισε τα σε μάσκες και όχι πολύ συχνά, καθώς η συνεχής χρήση τους θα σου φέρει λιπαρότητα.

Δώσε προσοχή στον καλό καθαρισμό του
προσώπου σου

Για αρχή προτείνουμε να μην χρησιμοποιείς πολύ στυπτικά σαπούνια, αλλά προτίμησε αφρούς ή gel καθαρισμού για κανονικές – μικτές επιδερμίδες, καθώς τα υπόλοιπα μπορεί να σε αφυδατώσουν.
Επίσης, μη ξεχνάς να κάνεις καλό ντεμακιγιάζ.
Τα γαλακτώματα ντεμακιγιάζ απευθύνονται σε ξηρές επιδερμίδες. Ιδανικά για το μικτό δέρμα είναι τα micellar και τα γαλακτώματα 2 σε 1 ή 3 σε 1 που είναι πιο λεπτόρρευστα.

Summary
Article Name
Ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα
Description
Η πλειοψηφία των γυναικών έχει μικτό δέρμα, δηλαδή λιπαρότητα στο Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και κανονικό δέρμα στα μάγουλα. Η ενυδάτωση προσώπου για το μικτό δέρμα θέλει προσοχή γιατί συνδυάζει 2 διαφορετικές ανάγκες.