Τι αφρόλουτρο να επιλέξω για το μωρό μου;

Τι αφρόλουτρο να επιλέξω για το μωρό μου;

Το μπανάκι του μωρού

Το μπάνιο είναι μία απολαυστική και διασκεδαστική διαδικασία που βοηθά το μωρό σε πολλά επίπεδα, ενώ παράλληλα ενώνει και ενισχύει τον δεσμό με την μαμά. Πιο συγκεκριμένα:

Διεγείρει τις αισθήσεις του μωρού (με τα αρώματα που αναδύονται από τα αφρόλουτρα)

Ηρεμεί το μωρό και το προετοιμάζει για τον ύπνο.

Το παιχνίδι με τις φυσαλίδες βοηθά το μωρό να συντονίσει τα μάτια με τα χέρια του και να ανακαλύψει αντικείμενα που υπάρχουν ακόμα κι αν δεν μπορεί να τα δει.

Το πλατσούρισμα στο νερό διδάσκει τα μωρά τη σχέση αιτίου και αποτελέσματος.

Ωστόσο πολλές μαμάδες θεωρούν ότι το νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα του μωρού τους προκαλώντας ξηρότητα, όμως το νερό και η όλη διαδικασία του μπάνιου έχει απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για το μωρό και αν γίνεται κάτω από τις σωστές συνθήκες και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

Προετοιμασία για το μπάνιο του μωρού σας


Το μπάνιο του μωρού καλό είναι να γίνεται καθημερινά την ίδια περίπου ώρα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μία ιεροτελεστία και βάζοντας το μωρό σε μία ρουτίνα που θα το βοηθά να ηρεμεί και να προετοιμάζεται για τον ύπνο του.

Η θερμοκρασία του δωματίου, όταν βγάζουμε τα ρούχα το μωράκι, πρέπει να είναι στους 22-27 βαθμούς, έτσι ώστε και να μην κρυώνει αλλά και να μην ζεσταίνεται υπερβολικά και ιδρώνει.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία του νερού αυτή είναι καλό να κυμαίνεται μεταξύ των 37-38 βαθμών, ενώ κατά την διάρκεια του μπάνιου θα πρέπει να την ελέγχουμε συχνά, αποφεύγοντας την μεγάλη πτώση της και την πιθανότητα να έχει κρυώσει πολύ.

Η διάρκεια του μπάνιου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5-10 λεπτά. Τα βρεφικά αφρόλουτρα είναι πολύ απαλά και δεν χρειάζονται πολύ ώρα ξέπλυμα. Πολλά μάλιστα αφρόλουτρα είναι ιδανικά για σώμα και μαλλιά. Φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού και με ουδέτερο ph.

Ωστόσο η επιλογή του κατάλληλου αφρόλουτρου είναι πολύ σημαντική. Επιλέξτε κάποιο που να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες (αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba) και αντιερεθιστικούς παράγοντες όπως είναι το χαμομήλι και η καλέντουλα. Οι ενυδατικοί παράγοντες διατηρούν ενυδατωμένη την επιδερμίδα του μωρού, κατά την διάρκεια του μπάνιου και οι αντιερεθιστικοί παράγοντες, συμβάλλουν στην αποφυγή εμφάνισης κοκκινίλων και μικρο ερεθισμών.

Μετά το μπανάκι σκουπίζετε απαλά, ιδανικά, με ταμποναριστές κινήσεις την επιδερμίδα του μωρού σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα το ερεθίσετε. Στην συνέχεια εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα σώματος ή ένα ενυδατικό λάδι σώματος που θα “φυλακίσει” την υγρασία στο δέρμα του μωρού σας για περισσότερη ώρα.

Τόσο κατά την διάρκεια του μπάνιου όσο και κατά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ στο μωράκι σας. Με αυτό τον τρόπο το μωρό ηρεμεί παραπάνω και δένεται ακόμη πιο πολύ με την μαμά του.
Τέλος, μετά το μπάνιο μπορείτε να ψεκάσετε μερικές σταγόνες από ειδικό χαλαρωτικό άρωμα στο κρεβατάκι του  μωρού για έναν πιο ευχάριστο και ήρεμο ύπνο.

Summary
Description
Το μπάνιο είναι μία απολαυστική και διασκεδαστική διαδικασία που βοηθά το μωρό σε πολλά επίπεδα, ενώ παράλληλα ενώνει και ενισχύει τον δεσμό με την μαμά.