Να προτιμήσω αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες ή όχι;

Να προτιμήσω αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες ή όχι;
Να προτιμήσω αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες ή όχι;

Η αναζήτηση του αντηλιακού αποτελεί συχνό φαινόμενο για πολλές γυναίκες κάθε καλοκαίρι.

Οι υφές, το χρώμα, ο δείκτης προστασίας και μία μεγάλη γκάμα sunblock προϊόντων, μπερδεύουν τον καταναλωτή. Το πιο γνωστό ερώτημα στο χώρο του φαρμακείου και του δερμοκαλλυντικού για τα αντηλιακά, είναι ποιος είναι ο καταλληλότερος δείκτης προστασίας και η αμέσως επόμενη εάν το αντηλιακό μας θέλουμε ή όχι να έχει χρώμα. Στο δεύτερο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εάν θα το φοράμε μόνο στην θάλασσα ή εάν θα είναι καθημερινή ασπίδα προστασίας μας ακόμη  και μέσα στην πόλη. (Το πότε και πόσο συχνά πρέπει να φοράμε το αντηλιακό μας είναι ένα άλλο θέμα που θα αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο). 

Στην αναζήτηση του ιδανικού αντηλιακού, τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες προτιμούν κατά βάση αντηλιακά με εξελιγμένες φόρμουλες που να συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά και να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών τους. Μία από αυτές τις προϋποθέσεις για την επιλογή του αντηλιακού είναι και το αν θα πρέπει να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες ή όχι.

Στην πλειοψηφία τα αντηλιακά του σήμερα διαθέτουν παράγοντες ενυδάτωσης που τα καθιστούν πιο εύκολα στο άπλωμα και πιο ευχάριστα στην υφή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλά αντηλιακά περιέχουν υαλουρονικό οξύ που “γεμίζει” με ενυδάτωση το δέρμα. Άλλα, πάλι, διαθέτουν ιαματικό νερό και εκτός από την ενυδάτωση καταπραΰνουν και την επιδερμίδα. 

Οι λόγοι για να επιλέξεις αντηλιακό που περιέχει ενυδατικούς παράγοντες είναι πολλοί:

Αρχικά, ο ήλιος αφυδατώνει την επιδερμίδα. Ακόμη και με την χρήση αντηλιακού ένα μέρος των UV ακτινοβολιών φτάνει στο δέρμα. Εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες του, παράλληλα απορροφά την ενυδάτωση από την επιδερμίδα καθιστώντας πιο τραχιά και θαμπή. Το αντηλιακό θα προστατεύσει, ενώ συγχρόνως θα διατηρήσει περισσότερη ώρα ενυδατωμένη και λαμπερή την επιδερμίδα.

Όμως, κανένα αντηλιακό όσους ενυδατικούς παράγοντες κι αν περιέχει δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εντατική ενυδάτωση που παρέχει στην επιδερμίδα ένα στοχευμένο προϊόν ενυδάτωσης. Το ιδανικό είναι πριν το αντηλιακό να φοράμε ενυδατική κρέμα προσώπου ή ενυδατικό serum. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καλύτερη και πιο βαθιά ενυδάτωση που φτάνει στα πιο κάτω στρώματα της επιδερμίδας.

Τέλος πολλά πλέον αντηλιακά διαθέτουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες, το οποίο σημαίνει ότι προστατεύουν παράλληλα από το οξειδωτικό στρες και τους ρύπους που ευθύνονται για την επιπλέον παραγωγή ελεύθερων ριζών που έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ο ήλιος άλλωστε ευθύνεται για την φωτογήρανση, που αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που η επιδερμίδα χάνει την σφριγηλότητα και τη νεανικότητα της. Ένα αντηλιακό με αντιοξειδωτικούς παράγοντες προστατεύει πιο ολοκληρωμένα την επιδερμίδα κι αποτελεί ιδανική λύση για τις γυναίκες που συχνά παραλείπουν να φορέσουν και την αντιγηραντική κρέμα προσώπου αλλά και που αρέσκονται σε προϊόντα που συνδυάζουν πολλές φροντίδες. 

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η σωστή περιποίηση του δέρματος περιλαμβάνει είτε serum πριν το αντηλιακό μας είτε κρέμα προσώπου. Σε περίπτωση που μας “πέφτουν” πολλές οι υφές μπορούμε να προτιμήσουμε serum ενυδάτωσης το πρωί και αντιγηραντική φροντίδα το βράδυ, καθώς το αντηλιακό από μόνο του, παρά τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες που διαθέτει, δεν είναι απόλυτα αρκετό για μία ολοκληρωμένη αντιγήρανση. 

Summary
Article Name
Να προτιμήσω αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες ή όχι;
Description
Η αναζήτηση του αντηλιακού αποτελεί συχνό φαινόμενο για πολλές γυναίκες κάθε καλοκαίρι. Οι υφές, το χρώμα, ο δείκτης προστασίας και μία μεγάλη γκάμα sunblock προϊόντων, μπερδεύουν τον καταναλωτή. Το πιο γνωστό ερώτημα στο χώρο του φαρμακείου και του δερμοκαλλυντικού για τα αντηλιακά, είναι ποιος είναι ο καταλληλότερος δείκτης προστασίας και η αμέσως επόμενη εάν το αντηλιακό μας θέλουμε ή όχι να έχει χρώμα.