Πώς να κάνεις θεραπεία ενυδάτωσης μαλλιών

Πώς να κάνεις θεραπεία ενυδάτωσης μαλλιών
Πώς να κάνεις θεραπεία ενυδάτωσης μαλλιών

Οι διακοπές μπορεί να φτάνουν στο τέλος τους για τους περισσότερους και μαζί τους παίρνουν την ανεμελιά του καλοκαιριού. Μπορεί να μιλάμε για την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, η οποία όμως δε «φέρεται» με τον καλύτερο τρόπο στα μαλλιά μας. Η άμμος, το αλάτι, ο ήλιος σαφώς βλάπτουν τα μαλλιά μας τα οποία χρειάζονται μία εντατική φροντίδα για να ανακάμψουν και να είναι ξανά υγιή και λαμπερά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αναζωογονήσεις δεν είναι άλλος από ένα «καλό» κούρεμα και την επιλογή φυσικών προϊόντων.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια υλικά που θα αναδομήσουν τα μαλλιά σας σε βάθος χωρίς κόπο και ιδιαίτερα έξοδα.

Μέλι και ελαιόλαδο

Δύο από τα πολυτιμότερα συστατικά που μας έχει χαρίσει η φύση. Το μέλι εκτός από βαθιά ενυδάτωση, παρέχει θεραπευτικές ιδιότητες και δρα αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά. Αν το συνδυάσουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι, επίσης εξαιρετικά θρεπτικό υλικό, θα χαρίσει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αρκούν 20-25 λεπτά για να σας ανταμείψουν με τα θρεπτικά συστατικά τους.

Κρόκος αυγού

Η παρεξηγημένη «καρδιά» ενός αυγού θα σας καταπλήξει αν την εφαρμόσετε σε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η ενυδατική ιδιότητα σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες θα αναδείξουν τα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα θα τα ενδυναμώσουν. Συνδυασμός «φωτιά» είναι η ανάμειξη του κρόκου με γάλα για μερικά λεπτά. Τέλος, η μαγιονέζα είναι ένας ιδιαίτερα δυνατός τρόπος να θρέψετε και να λειάνετε τα μαλλιά σας, αν οι ανάγκες τους είναι πολύ μεγάλες.

Μπανάνα και Αβοκάντο

…σε συνδυασμό με γιαούρτι αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές για τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά. Αναμίξετε μισή μπανάνα και μισό αβοκάντο με γιαούρτι και απλώστε στα μαλλιά σας πλούσια ποσότητα. Το μυστικό είναι να προμηθευτείτε γινόμενο αβοκάντο και μπανάνα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! 

Summary
Article Name
Πώς να κάνεις θεραπεία ενυδάτωσης μαλλιών
Description
Οι διακοπές μπορεί να φτάνουν στο τέλος τους για τους περισσότερους και μαζί τους παίρνουν την ανεμελιά του καλοκαιριού. Μπορεί να μιλάμε για την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, η οποία όμως δε «φέρεται» με τον καλύτερο τρόπο στα μαλλιά μας. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια υλικά που θα αναδομήσουν τα μαλλιά σας σε βάθος χωρίς κόπο και ιδιαίτερα έξοδα.