Τι είναι το αλκαλοποιημένο νερό;

Τι είναι το αλκαλοποιημένο νερό;
Τι είναι το αλκαλοποιημένο νερό;

Το

Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει αλκαλικό ή αλκαλοποιημένο νερό ξεκινάμε από τον όρο pΗ. Το ή αλλιώς, η ενεργός οξύτητα είναι ένας δείκτης ο οποίος φανερώνει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι ένα διάλυμα. Με λίγα λόγια μας δείχνει τη συγκέντρωση των ιόντων υδρογόνου στο υγρό. Ο δείκτης pH είναι μία κλίμακα που εκτείνεται από το 0 έως το 14. Τα διαλύματα που έχουν τιμή μικρότερη του 7 θεωρούνται όξινα, ενώ εκείνα που έχουν τιμή μεγαλύτερη από 7 είναι αλκαλικά. Όταν ένα διάλυμα έχει ph 7 ορίζεται ως ουδέτερο. 

Το αλκαλικό νερό

Το αλκαλικό νερό, λοιπόν, είναι το νερό το οποίο έχει pH από 8 έως και 14. Το νερό στη φυσική του κατάσταση έχει τιμή 7, είναι δηλαδή ουδέτερο. Οι ρύποι και τα χημικά όμως που υπεισέρχονται στο νερό στην πορεία του προς τη βρύση μας το μετατρέπουν σε όξινο. Το αλκαλικό νερό  μετά από πολυάριθμες έρευνες φαίνεται πως έχει μοναδικές ιδιότητες για τον οργανισμό. 

Τα οφέλη του αλκαλικού νερού 

Αποτοξίνωση

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι το περιβάλλον μας είναι ανθυγιεινό. Η ατμόσφαιρα, οι ρύποι, τα φάρμακα, οι έτοιμες τροφές, η ζάχαρη σε συνδυασμό με τη φυσική διαδικασία της γήρανσης έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο ανθρώπινο σώμα. Η συσσώρευση τοξινών με τη σειρά της σε διάφορα άλλα προβλήματα που θα σχολιάσουμε παρακάτω. Το αλκαλοποιημένο νερό φαίνεται πως ανταγωνίζεται τις τοξίνες και μας χαρίζει την πολυπόθητη αποτοξίνωση. 

Ενυδάτωση

Το αλκαλικό νερό λόγω διαφόρων διεργασιών απορροφάται πιο εύκολα από τα κύτταρα. Συνεπώς ενυδατώνει στο μέγιστο τον οργανισμό και παρέχει όλα τα οφέλη της ενυδάτωσης.

Αντιοξείδωση

Μεταξύ των υπόλοιπων ιδιοτήτων του αλκαλοποιημένου νερού είναι η αντιοξείδωση.  Μία αντίδραση του οργανισμού στο στρες, στη μολυσμένη ατμόσφαιρα και άλλους βλαβερούς παράγοντες είναι η απελευθέρωση ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες ενδέχεται να εξελιχθούν σε προβλήματα υγείας. Το αλκαλικό νερό εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, δρα δηλαδή αντιοξειδωτικά.

Συνολικά, το αλκαλοποιημένο νερό συμβάλλει στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού με ποικίλους τρόπους. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, οξυγονώνει τον οργανισμό και τον κάνει αλκαλικό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ταχύτερα διάφορες νόσους ή να είναι ανθεκτικός στην εμφάνιση νέων.

Summary
Article Name
Τι είναι το αλκαλοποιημένο νερό;
Description
Το αλκαλικό νερό, λοιπόν, είναι το νερό το οποίο έχει pH από 8 έως και 14. Το νερό στη φυσική του κατάσταση έχει τιμή 7, είναι δηλαδή ουδέτερο. Οι ρύποι και τα χημικά όμως που υπεισέρχονται στο νερό στην πορεία του προς τη βρύση μας το μετατρέπουν σε όξινο. Το αλκαλικό νερό μετά από πολυάριθμες έρευνες φαίνεται πως έχει μοναδικές ιδιότητες για τον οργανισμό.