Μπορεί το συχνό μπάνιο να αφυδατώσει το δέρμα του μωρού μου; Τι αφρόλουτρο να επιλέξω;

μπανιο μωρο
μπανιο μωρο

Πολυάριθμες έρευνες καταλήγουν ότι το καθημερινό μπάνιο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και ειδικότερα το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Από τη μία η συχνότητα του πλυσίματος έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρούνται τα έλαια και λιπίδια του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε αφυδάτωση. Από την άλλη, το νερό της βρύσης είναι «σκληρό» και οδηγεί επίσης σε αφυδάτωση και ξηροδερμία. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί προτείνουν ότι περίπου 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να αποφύγουμε την αφυδάτωση του μωρού μας. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να κλειδώσουμε την υγρασία του δέρματος του και να αποτρέψουμε την αφυδάτωση;

Αρχικά, καλό είναι να αποφύγουμε την πολύωρη παραμονή κάτω από το νερό. Αν λοιπόν επιθυμείτε να κάνετε σε πιο συχνή βάση το μωράκι σας, τουλάχιστον φροντίστε το μπανάκι του να είναι σύντομο. Συγκεκριμένα, κατά τους 5 πρώτους μήνες του μωρού, μπανάκι διάρκειας 5 λεπτών είναι αρκετό. Επίσης,  το νερό πρέπει να είναι όχι πολύ ζεστό και φυσικά όχι πολύ κρύο.

Αφρόλουτρο

Σε δεύτερη φάση, καλό θα ήταν να επιλέξετε με προσοχή το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο του. Ιδανικά  είναι τα αφρόλουτρα που είναι εμπλουτισμένα με συστατικά τέτοια που θα διασφαλίσουν την ενυδάτωση του δέρματος του και θα αποτρέψουν την ξηροδερμία που συνοδεύει την αφυδάτωση. Τέτοια αφρόλουτρα είναι για παράδειγμα αυτά που περιλαμβάνουν βιταμίνη F, προβιταμίνη Β5. Επίσης, η aloe vera, η καλέντουλα και διάφορα έλαια «θα δουλέψουν», για να διατηρήσουν το δέρμα του απαλό. Αν το μωράκι σας έχει κάποια ιδιαιτερότητα στο δέρμα του, όπως είναι η ατοπία, σαφώς θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ειδικό προϊόν που να διασφαλίζει τη μέγιστη περιποίηση για το δέρμα του.

Ενυδάτωση

Σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε ένα ενυδατικό προϊόν για μετά το μπάνιο είτε αυτό είναι κρέμα είτε είναι λαδάκι ενυδάτωσης. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η βρεφική επιδερμίδα είναι να διατηρείται ενυδατωμένη. Τα προϊόντα ενυδάτωσης περιέχουν συστατικά που θρέφουν βαθιά το δέρμα του μωρού σας. Έτσι, το δέρμα του είναι πιο ενισχυμένο ενάντια στους ενδεχόμενους ερεθισμούς. Συστατικά όπως τα Ω3-Ω6 λιπαρά, η προβιταμίνη 5 και διάφορα έλαια προστατεύουν το δέρμα από την απώλεια υγρασίας κρατώντας το ενυδατωμένο. 

Summary
Article Name
Μπορεί το συχνό μπάνιο να αφυδατώσει το δέρμα του μωρού μου; Τι αφρόλουτρο να επιλέξω;
Description
Πολυάριθμες έρευνες καταλήγουν ότι το καθημερινό μπάνιο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και ειδικότερα το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Από τη μία η συχνότητα του πλυσίματος έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρούνται τα έλαια και λιπίδια του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε αφυδάτωση. Από την άλλη, το νερό της βρύσης είναι «σκληρό» και οδηγεί επίσης σε αφυδάτωση και ξηροδερμία.