8 Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό

Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό μας
Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό μας

Ποιες τροφές ενυδατώνουν περισσότερο τον οργανισμό μας;

Η ενυδάτωση είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά το δέρμα. Αντίθετα, αφορά όλο τον οργανισμό, καθώς παίζει ρόλο στο πως θα επιτευχθούν σωστά σχεδόν όλες οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Καθημερινά, ο οργανισμός πρέπει να ενυδατώνεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Σίγουρα, το νερό είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς την λέξη “ενυδάτωση”. Λυπούμαστε μα θα σε διαψεύσουμε. Δες εδώ τις 8  τροφές που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες νερό, έτσι ώστε να αποκτήσεις έναν ενυδατωμένο οργανισμό ακόμη κι αν δεν πίνεις αρκετό νερό.

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι η τροφή με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα νερού σε ποσοστό 96,7%. Ειδικότερα ο συνδυασμός του σε μια σαλάτα θα απογειώσει την διατροφή σου και θα προσφέρεις στον οργανισμό σου μια “κούρα” ενυδάτωσης. Εκτός όμως αυτό θα λάβεις και την πολύτιμη Βιταμίνη Κ, καθώς το αγγούρι την εμπεριέχει ικανοποιητικά.

Μαρούλι

Μπορεί να είναι “παρεξηγημένο”, αφού δεν παρουσιάζει την διατροφική αξία που παρουσιάζουν τα πράσινα λαχανικά όμως θα αναθεωρήσεις αμέσως αν μάθεις οτι η περιεκτικότητα του σε νερό είναι ισόπαλη με αυτή του αγγουριού, δηλαδή 96,7%. Έτσι, η υπεροχή του σε νερό το καθιστά αναγκαίο στην διατροφή μας.

Ντομάτες

Το 95% μιας ντομάτας, αποτελείται από νερό και είναι μια τροφή που αρέσει σχεδόν σε όλους, καθώς είναι νόστιμη και γλυκιά. Γιατί λοιπόν να μην την προσθέσεις στην διατροφή σου; Άλλωστε, είναι 2 σε 1 αφού περιέχει ακόμη και Βιταμίνη C που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών του δέρματος.

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια αποτελούνται από 95% νερό, όσο δηλαδή και οι ντομάτες.Στην παραδοσιακή ιατρική, θεωρούνται ως μια δροσιστική τροφή που απορροφά την θερμότητα. Παράλληλα, κάνουν καλό στον οργανισμό, διότι παρέχουν αντιοξειδωτική δόση. Είναι μια ιδανική τροφή για το καλοκαίρι και θα πρέπει να είναι από τα κύρια συστατικά στις καλοκαιρινές σαλάτες.

Πιπεριές

Οι πολύχρωμες πιπεριές περιέχουν 92% νερό. Οι ιδιότητες τους όμως δεν σταματούν στην ενυδάτωση, εφόσον περιέχουν θρεπτικές ουσίες όπως είναι η Βιταμίνη Β6 και η Βιταμίνη C Και Βήτα Καροτίνη. Εάν έχεις ανάγκη από περισσότερη ποσότητα νερού, τότε επέλεξε τις πράσινες πιπεριές, οι οποίες φτάνουν το 94% σε ποσότητα νερού. Ένας συνδυασμός των δύο όμως, θα ήταν η καλύτερη λύση.

Κουνουπίδι

Αν το έχεις αποκλείσει από την διατροφή σου, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να βάλεις την ενυδάτωση του οργανισμού σου πάνω από τις αρέσκειες σου. Αν πάλι σου αρέσει, τότε πρόσθετε το στην διατροφή σου τακτικά καθώς η περιεκτικότητα του σε νερό αντιστοιχεί με 92,1%. Εξίσου σημαντικό το καθιστούν στοιχεία όπως είναι η χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του εγκεφάλου και του μεταβολισμού.

Σπανάκι

Κάτι ήξερε ο ποπάυ που έτρωγε συνέχεια σπανάκι. Το σπανάκι, προσφέρει ενυδάτωση στον οργανισμό μας  και η περιεκτικότητα του σε νερό φτάνει το 91,4%. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C αλλά και μαγνήσιο. Για όποιον επιθυμεί να αδυνατίσει είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς τα ενυδατικά του στοιχεία βοηθούν πάρα πολύ.

Καρπούζι

Για φινάλε, κρατήσαμε το καρπούζι, το οποίο είναι ένα από τα πιο νόστιμα και δροσιστικά φρούτα. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι γύρω στα  91,5%, πράγμα που το καθιστά ιδανικό φρούτο για την καλοκαιρινή ενυδάτωση του οργανισμού. Επιπλέον, περιέχει Βιταμίνη Α και Βιταμίνη C, ενώ προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι θέμα υγείας. Μην την παραλείπεις και δοκίμασε να βάλεις στην διατροφή σου αυτές τις 8 ενδεικτικές τροφές που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση όσο και ένα ποτήρι νερό.

Summary
Article Name
8 Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό
Description
Η ενυδάτωση είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά το δέρμα. Αντίθετα, αφορά όλο τον οργανισμό, καθώς παίζει ρόλο στο πως θα επιτευχθούν σωστά σχεδόν όλες οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.